Kahvi on olennainen osa monien ihmisten jokapäiväistä elämää. Mutta kesällä, kun lämpömittari saavuttaa korkeita lämpötiloja, ihmiset eivät useinkaan tee mieli juoda kuumaa kahvia lämmittääkseen heitä. Siksi kahvista on olemassa kylmä versio - jääkahvi. Kukaan ei tiedä kuka idean keksi, mutta se oli luultavasti nero ;)
Jääkahvi on periaatteessa Classic kahvia, mutta sitä ei tarvitse keittää. Perusraaka-aineet ovat jää ja kahvi (espresso). Loput on mielikuvituksestasi kiinni.
Tässä on 5 reseptiä ja ideaa virkistävän kahvin valmistamiseen.
1. Classic jääkahvia
Tarvitset : espresso tai doppio (kaksoisespresso), 2 dcl maitoa, jäätä
Menettely : Tee espresso ja anna sen jäähtyä (voit lisätä sokeria, jos haluat). Vatkaa maito vispilällä tai shakerilla. Kaada jäätä korkeaan lasiin, lisää valmis jääkahvi ja lisää hitaasti maitovaahtoa. Ripottele valmistettuun jääkahviin jauhettua kanelia, hienonnettuja pähkinöitä tai suklaata.
2. DALGONA jääkahvi
Tarvitset : 2 rkl pikakahvia, 2 rkl kidesokeria, 2 rkl kiehuvaa vettä, 250 ml maitoa, jäätä.
Menettely : Sekoita kahvi, sokeri ja kiehuva vesi kulhossa. Vatkaa nämä ainekset vispilällä tai käsivatkaimella kermaiseksi (noin 5 minuuttia), saat vaalean ruskean kermaisen koostumuksen. Laita jääkuutioita keskikokoiseen lasiin, lisää kylmää maitoa ja kaada päälle valmistettu kahvivaahto.
3. TONIC jääkahvi
Tarvitset : espresso, tonic, jääsitruuna
Toimenpide : Täytä lasi jäillä ja tonicilla. Valmista espresso ja kaada se hitaasti lasin reunalle lusikalla, jotta tonic ei sekoitu kahviin. Sitruunaa voidaan lisätä valmistettuun juomaan.
4. Jääkahvi JÄÄTELÖN KANSSA
Tarvitset : jäähdytettyä espressoa, maitoa, jäätelöä, siirappia
Toimenpide : Kaada valitsemasi kahvi, maito ja siirappi ravistimeen tai suljettavaan lasiin ja sekoita. Lisää jääpalat, sekoitettu kahviseos ja lopuksi jäätelöpala.
5. Jääkahvi kahvinporoksina
Tarvitset : espressoa, maitoa, siirappia
Toimenpide : Valmista kahvi ja pakasta se jääpaloiksi. Kun kahvijää on jäätynyt, murskaa tai sekoita se ja laita se lasiin. Peitä kylmällä maidolla. Kaada päälle siirappia tai ripottele päälle suklaalastuja tai murskattuja pähkinöitä.
VINKKI: Classic jääkahvia voidaan yhdistää vaahterasiirapin, kondensoidun maidon tai karamellin kanssa.
Bonus: Kotitekoinen karamellisiirappi – resepti:
Tarvitset : 250 g kidesokeria, 1 rkl sitruunamehua, 130 ml vettä (50 ja 80 ml peräkkäin)
Menettely : Sekoita sokeri, sitruunamehu ja 50 ml vettä kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä. Älä sekoita, ravista vain pannua hieman. Kun siirappi on saavuttanut tumman meripihkan värin, lisää vähitellen (3 kertaa) loppu vesi ja odota kunnes siirappi alkaa taas kiehua. Ota sitten pois lämmöltä ja anna jäähtyä. Näin valmistettu karamellisiirappi säilyy suljetussa pullossa useita kuukausia.
Toivomme, että olemme inspiroineet sinua ja ruokahaluasi. Toivomme, että olemme inspiroineet sinua ja ruokahaluasi.
Kippis! :)